top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

3 Çocuk ve Sıfır Atık?! Bu gerçekten mümkün mü?

Sıfır Atık ne mutlu ki artık çokça konuşulan ve hatta farkındalığın artması için birçok eylemin de alındığı bir alan. Siteme ya da instagram hesabıma aşina iseniz ben hep bu kavramı ilk Lauren Singer'dan duyduğumu bilirsiniz.


Daha sonra bu alanın piri sayılabilecek Ben Johnson ile (çocuklu) tanışsam da son dönemde en aktif olarak takip ettiğim iki hesap Going Zero Waste ve Be Zero Waste Girl çocuksuz.


Onları takip ederken aklımın gerisinde "e tabii çocuksuz ahkam kesmek kolay, siz bir de evden iki çocukla çıkmaya çalışırken hatırlayın bakayım bez çantanızı ya da taşıyın kavanozlarınızı" düşünceleri geçmiyor değildi. Çünkü bizzat iki çocuklu bir anne olarak bazen bırakın sıfır atık olanını normal düz bir sabahın bile ne kadar zor geçebileceğini deneyimlerimden biliyorum. Belki birinin daha bebek olmasının da etkisi vardır bahanesini kullanacaktım ki uzun zamandır takip ettiğim Elif benimle aynı zamanlarda 3. çocuğunu doğurdu. Instagram hesabından nispeten daha az paylaşım yapsa da bu konuda ne kadar emek verdiğini görebildiğim biri. Hatta yıkanabilir bebek bezi konusunda ilham aldığım kişilerden biri.


Fransa'da yaşamasının, farklı imkanlara sahip olmasının (orda bebek kreşlerinin daha küçük aylarda başlaması ya da hayatın hızının İstanbul'a göre bir nebze daha yavaş olması gibi) belki ona yardımı oluyordur. Ama ne olursa olsun 3 çocukla elinden geldiğince az atık çıkararak yaşaması gerçekten ilham verici.


Sonunda geçtiğimiz günlerde Elif'le bir canlı yayın yaptık, ben Elif'e nasıl başladığını, onun kimlerden ilham aldığını ya da en büyük değişimi nerde yaşadığı gibi soruları sordum. Konulara biraz kısa kısa değindiğimiz ama çok keyifli bir sohbet oldu. 2.'sini gerçekleştirmek için plan yapıyoruz. Eğer sizin de çocuklu hayatta sıfır atık üzerine sorularınız varsa sormayı unutmayın.



196 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page