top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

MUTSUZ BİTKİNİZ SİZE NE ANLATIYOR?

Bitkiniz yapraklarıyla size ne anlatmak istiyor olabilir?


#yeşillenme hareketi nde @kozalakev ile bu hafta 6 olası duruma bakıyoruz:




🍃Yapraklarda Kahverengi Uçlar ve Lekeler: Genellikle güneş yanıklarıdır. Bitkinizi gün ışığını iyi alan ama direk güneş vurmayan bir yere taşıyın.


🍃Uçları Buruşarak Kıvrılıp Düşen Yapraklar: Muhtemelen fazla sulamadan kaynaklı olarak bitkinin yapraklara su taşıyan kanalları zarar görmüş olabilir.


🍃Kahverengileşerek Kuruyup Düşen Alt Yapraklar: Az sulamadan kaynaklı olur.


🍃Diri Fakat Sarımsı Açık Yeşil Yapraklar: Bitkiniz çeşme suyundan hoşlanmıyor. En az 5 gün ağzı açık olarak dinlendirdiğiniz oda sıcaklığındaki çeşme suyu ya da filtrelenmiş suları ve damacana sularını kullanabilirsiniz.


🍃Yapraklarda Hızlı Sararma ve Çoklu Dökülme: Fazla sulama en önemli nedenidir. Bitkinizi bir an önce topraktan çıkarıp çamurlaşmış topraktan uzaklaştırın ve köklerin iyileşip güçlenmesi için su terapisine alın.


🍃Yapraklarda Beyazlaşmış ve Büzüşmüş Lekeler: Genellikle soğuk su ile sulamaktan kaynaklanır. Özellikle kışın balkonda bekleyen dinlenmiş sular ya da çeşmeden akan sular bitkilerin çoğuna soğuk gelir ve kökler üşüyerek yapraklara yeterli gıdayı taşıyamazlar. Bitkilerinizi mutlaka oda sıcaklığında su ile sulayın.


Bu bitkilerle ilgili detaylı bakım önerileri ve daha fazla bitki ebeveynliği listesi için blogdaki #yesillenmehareketi kategorisine @kozalakev instagram sayfasına bakmanızı öneririm.


Bitki bakımı için işinize yarayabilecek ürünlere ise buradan bakabilirsiniz.


Bu paylaşımı bitki sahibi sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.


66 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page