top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Dizilerle Felsefe #1 - Aynı anda çok iş yapmak bir nimet mi yoksa bir sorun mu?

-Anlatma bana Yusuf, serseri bir gezegenden ne farkın var senin? Bu gençliğinle kuvvetinle ne yapacaksın çok merak ediyorum.

-Ne mi yapacağım? Bir gün tüm gücümle âşık olacağım, işte o kadar.

Yeditepe İstanbul


Bugün söz "olana bitene eski dizilerden doğru bakmayı seven @zeynepg13 'un.


Yeditepe İstanbul’un serseri gezegen Yusuf’undan sonra en son bütün gücüyle sadece tek bir işi yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanan kimseyi gördük mü hatırlamıyorum. Görmedik büyük ihtimalle zira sınırsız tüketim dünyamızın küçük tatlı bir şakası sonucu ‘multi-tasking’ denen bir illete yakalandık. Aynı anda birden fazla işi becerebilme diye çevirebileceğimiz bu halin bir rahatsızlık değil, övgü toplaması gereken bir özellik ve hatta bir olmazsa olmaz olduğuna inandırıldık üstelik. ‘Bugün sadece kitap okuyacağım’ diyen bir insanı iflah olmaz bir kaybeden olarak kodladık aklımızda, ‘Mis gibi temizledim evi’ diyen birine zaman kaybının atası gibi davrandık.


Bütün bunlar olurken bir yandan da malımızı mülkümüzü, paramızı pulumuzu meditasyon kurslarına, anda kalmayı anlatan kitaplara, seminerlere yatırdık. Ancak öyle yapınca rahat etti içimiz ama konuyu komple yanlış anladığımızı kabullenmeyi reddettik. En #hashtag’li yogayı yapan, en meşhur seminere giden, en bütün kitapları satın alan en anda kalan olacak diye düşündük sanırım ve hiç de öyle olmadığını anlamak işimize gelmedi çünkü bu kısımları yapmak kolay, gerçekten kendimizle kalmak zordu.


Biliyorum içinden geçtiğimiz şu dönemde her zamankinden zor ama ne olur, lütfen bir kere deneyelim o an ne yapıyorsak sadece onu yapmayı. Araba sürüyorsak sadece bu olsun aklımızda, film izliyorsak ona bakalım sadece, çocuğumuzla oynuyorsak birazdan ne pişireceğimizi ya da gelen mailleri düşünmeyelim, uyumadan önce yarını düşünüp kendimizi germeyelim. Yapması yazmasından da söylemesinden de çok daha zor biliyorum ama denemeden olmaz ve denemek için de illa çok paralar harcayıp çok zahmetlere girmeye gerek yok. Hemen şimdi, oturduğumuz koltukta, yürüdüğümüz yolda, olduğumuz mutfakta, sildiğimiz camda, okuduğumuz kitapta, neredeysek orada olalım. Bu multi-tasking dehlizine daha fazla düşmeyelim. Sade günler dilerim.

365 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page