top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Kaybetseydim tekrar alır mıydım?

Eşyaları elemek sandığınızdan kolay olabilir.


Mesela bu soru yani Fumio Sasaki’nin kitabından sorduğu “Kaybetseydim tekrar alır mıydım” sorusu bir çok “Ama aldım artık, ya lazım olursa” gibi soruları sorduran eşyalarda işinize yarayabilir. Kendi adıma yemek yaparken kullandığım kaşıklıkla böyle ayrıldım. kaybolmadı ama kırıldı ve sonra bir daha almadım.

Sizin de böyle hep elinizin altında olan ama kaybolunca, bozulunca meğer pek de lazım dediğiniz şeyler oldu mu? (Yemek kaşığını çay tabağına koyuyorum işim bitince hepsini yıkıyorum. Bu fikir @sadeevim den geldi aklıma🏻‍♀️) . Bu arada benim gibi kırıklığan kaşıklığının yerine yenisini almayan bir çok kişi çıktı. Başka ne eşyalar vardı dersiniz?

Mesela kaybetmeyen ama taşınınca kutularını açmayı unutan bir takipçimiz vardı. Aylar sonra bulduklarında içindeki vazoların ne kadar gereksiz olduğunu fark etmişler ve 1 tanesini alıp gerisini dağıtmışlar.

Ya da yazlık kışlık hurçlar olur ya, bir hurcu indirmeyip içindeki kıyafetleri unutanlar, koca bir mevsim boyunca yokluğunu fark etmeyenlere ne dersiniz?

Birisi havan örneğini vermiş. “Yıllardır yok şimdi sarımsakları bıçak kenarıyla eziyorum ya da minik rendeyi kullanıyorum”

Bir de kırılmasını beklemeyenler ama bu eşyayı azaltmak için bir bahaneyle hediye edenler var. Mesela, “Arkadaş ziyaretine giderken kek, kurabiyeleri kullanmadığım meşhur borcamlarla götürüyorum eksilsinler diye.”


Sizde durumlar nasıl? Yorumlarda paylaşın birbirimize fikir verelim.

604 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page