top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

EVCİL HAYVAN DOSTU 5 BİTKİ

Çiçeklerle evcil hayvanı aynı cümlede kurmaya korkuyor musunuz? Bazı bitkilerin onlara iyi gelmediği bir gerçek. Öncelikle @kozalakev ile #yeşillenmehareketi mize tekrar hoş geldiniz. Aramıza yeni katıldıysanız geçen haftalarda çarşamba günleri @turkisiminimalizm instagram hesabında yaptığımız ve herkesin bitki ebeveyni olmasına ön ayak olmayı hedeflediğimiz diğer paylaşımlarımıza da bir göz atmayı ihmal etmeyiniz:)





Bu haftanın konusu özellikle evcil dostlarımızla paylaştığımız evlerde bitki bakmanın zorluklarını aşmak için bir adım. Çünkü birçok ev bitkisi maalesef evcil dostlarımız için toksik bitkiler kategorisine girmekte. Özellikle kedili evlerin bir çoğunda ise bitkilerin yaşamlarına mutlu mesut devam etmeleri çok mümkün olmuyor. Evcil dostunuz bitki bakmanıza müsade edecek davranışlar sergilese bile her ihtimale karşı toksik olmayan bitkileri tercih etmekte fayda var.

Önemli bir not; bu araştırmalar çoğu kaynakta kedi ve köpek için yayınlanıyor. Eğer başka bir evcil hayvanınız varsa “American Society for the Prevention of Cruelty to Animals” benzeri direk hayvanlar üzerine çalışan resmi kuruluşların sayfalarından kendi hayvanınıza özel olarak araştırma yapınız, sadece arama motorlarına yazarak, önünüze çıkan herhangi bir kaynağa güvenmeyiniz.


İşte, evcil dostunuz için güvenli 5 bitki;


-Kurdele Çiçeği (Chlorophytum Comosum)

-Areka Palmiyesi (Dypsis Lutescens)

-Pilea (Pilea Peperomioides)

-Para Ağacı (Pachira Aquatica)

-Eğrelti Otu / Aşk Merdiveni (Nephrolepis Exaltata)


Bu bitkilerle ilgili detaylı bakım önerileri ve daha fazla bitki ebeveynliği listesi için blogdaki #yesillenmehareketi kategorisine @kozalakev instagram sayfasına bakmanızı öneririm.


Bitki bakımı için işinize yarayabilecek ürünlere ise buradan bakabilirsiniz.


75 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page