top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

#evdekal ırken bir günlük rutin oluşturmak



Siz de bugün günlerden ne şaşırıyor musunuz? Ben dün akşam bayağı bir süre salı/çarşamba karmaşası yaşadım.

Günlerimiz birbirine çok benziyor, artık bunları verimli mi geçireceğiz, sakin mi kalacağız bu ayrı bir konu ama bu #evdekal dığımız günlerin bir yerde biteceğini ve normal hayatımıza döneceğimizi unutmamak lazım. İç disiplini yüksek olanlar için sorun yok ama benim gibi akışına kapılıp gitmeye meyilli olanlar için çok sıkı olmasa da bir günlük akış belirleyip rutinlere uymak gerçekten önemli diye düşünüyorum. Siz isterseniz adına alışkanlık da diyebilirsiniz.


Herkesin durumu aynı değil: halihazırda evden çalışanlar ve rutinlerine varsa çocuk eklenenler, belirli bir süreliğine işyerine gitmeyip evden çalışanlar, ev hanımı olanlar, işi bir süre için toptan kapananlar (kafeler, oteller vs). Halihazırda evde olanların oturmuş bir düzeni oluyor ama her gün hazırlanıp dışarı çıkan tayfadansanız evde olmak başta çok konforlu ve bu konfor sizi sıcacık kollarına alırsa durum fena.: ) hatta aslına bakarsanız daha önce evde olanlar için bile farklı bir dönem bu. O yüzden onların da bu dönemde kendilerinde gerekli değişimleri yapmaları ya da da adapte olmaları gerekiyor. Paylaşılan evde şunları yapın, bunları deneyin içeriklerinin de (en azından kendi adıma) temel amacı buydu, her gün aynı pijama ya da eşofmanla kendimiz bir diziden diğerine vermemek.


Kendimize hiç olmazsa her gün yapmamız gerekenler listesi hazırlayalım. Çok ciddi bizi zorlayıcı bir liste değil de gün içinde Farklı kıyafet giymek, meyve yemek, 1 öğün sebze ya da salata yemiş olmak, 10 sayfa kitap okumak ya da 1 podcast dinlemek, evde dans etmek/esnemek ya da herhangi bilinçli bir hareketlilik içinde olmak (ben ev işini de buna ekliyorum 🙈), 1 sevdiğini aramak gibi normal hayat akışından kopmayacağımız, fiziki sağlığımızı koruyacağımız şeyler. Dünya olarak zor bir dönemden geçerken dönem bittiğinde kendimizi hala biz olarak bulabilmek üzere önerilerim bunlar. Karantinada 19. Günümden sevgiler

778 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page