top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Gerçekten işe yarayacak babyshower hediye fikirleri: minimalist olmasa da güncel ve yaratıcı :)

Güncelleme tarihi: 17 Kas 2020

Bir arkadaşınız, tanıdığınız ya da aile üyesi bebek bekliyor. Babyshower yapacak ancak liste yayınlamamış. Siz de çocuğunuz olmadığı için ne lazım bir fikriniz yok. Hediye çeki gibi bir şeyle değil de elle tutulur bir hediye ile gitmek istiyorsunuz. Lütfen bir takım yeni doğan body seti almayın.

Peki onun yerine neler olabilir?


1. Öncelikle bir hediye listesi hazırlanmış mı kontrol edin. Belki de sizden önce davranıp bir mağaza ile anlaşıp (ya da online olarak) ihtiyaçlarını belirledikleri bir liste hazırlamışlardır bile.

2. Bir ergonomik kanguru: Birçok annenin hayatını kurtaran, babaların da rahatlıkla kullanabildiği bir ürün. Puset almayıp da bebeğini sadece bununla büyüten aileler var. Eski tip bebeklerin bacaklarının önde sallandığı değil de bebeğin bacaklarının M şeklinde açıldığı ergonomik kanguru ya da bir wrap sling (bebeği kendinize sardığınız uzun özel bir dokuma kumaş). Bu ürünler özellikle de ergonomik kangurular çok ucuz bir şey değil bu yüzden tek ya da birkaç arkadaş birleşip alabilirsiniz. Bir tanenin yettiği ve büyük bir hediye olduğu için hediye paketini açtığı andaki sürpriz anını öne çekmeyi kabul ederek bunu almayı düşündüğünüzü söyleyin.

3. Body kadar klasik bir hediye de battaniyedir. O battaniyeyi bırakın ve yerine bir müslin örtü (büyüklerimizin mermerşahi kumaşlarının daha güncel hali) alın. Gerektiğinde battaniye olarak da kullanırlar merak etmeyin. Hiçbir zaman çok fazla müsline sahip olamazsın diyeceğim ama abartı olacak. Eskiden müslinler tek boy ve renkti. Şimdi büyük mağazaların yanı sıra sırf müslin satan dükkanlar bile var. Renkli, desenli, küçük ya da dev boy. Seçim sizin. Bebeği kurulamaktan oynarken altına sermeye, dışarda alt değiştirirken ya da bebek çok küçükken biri kucağına almak isterse titizlenildiğinde çok pratik. Sonrasında ise boyuna göre farklı kullanımlara geçilebiliyor, mesela ben oğullarımın eski müslinlerini peçete, mutfak bezi olarak kullanıyorum. Hala banyodan sonra onlara sarıyorum. Müslinler her derde deva. Gerçi bir yandan da popülerlik olarak sanırım müslinler battaniyenin yerini almak üzere o yüzden bu seçeneği sonlara bıraktım.

4. Yine bir kaç kişi (hatta çok kişi) birleşip alınabilecek bir hediye de bebek doğunca aile fotoğraf çekimi. Yeni doğan bebeklerin o en minik halleriyle çekilmesine kendi adıma çok taraftar değilim açıkçası benim önerim bebek biraz daha ele avuca gelince yapılacak bir çekim.

5. Benim favorilerimden biri de emzirme sepeti. Bir sepet ya da kutu içine (sonradan kolaylıkla evde de kullanılabilecek bir sadelikte olması tercih sepeti) emzirirken acıkacak anne için kuru meyve, taze fındık ceviz badem, eğer ihtiyaç duyuyorsa bir emzirme önlüğü koyabilirsiniz. Emzirirken okuyacağı bir kitap, her derde deva bir organik yağ mesela hindistancevizi yağı.

6. Annenin yakınlarında uygun bir merkez varsa ya da online olarak ona bir saatlik emzirme koçluğu ya da bebek masajı öğrenme dersi hediye edebilirsiniz. Emzirme bazı anneler için çok kolay gelişse de bazı anneler için gerçekten büyük bir mücadele. Bu yüzden böyle bir katkı gerçekten çok değerli olacaktır.


Tüm bu hediyeler için size bir liste hazırladım, burdan bakabilirsiniz.


Annelikle ilgili diğer yazılarım içinse Minimalist Anne etiketli yazılara bakmayı unutmayın.

395 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page