top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Haftanın Tortusu #3 27Mayıs-2Haziran #timhaftanintortusu

Bir pazar akşamı daha bilgisayar başında haftanın özetini yapmak için hazırım. Siz de hazırsanız son bir haftanın öne çıkanlarını konuşalım.


Bir haftaya 3 farklı etkinlik sığan geçen haftanın ardından bu hafta gerçekten çok yorgundum. Geçen haftanın acısı (heyecanı, yorgunluğu) bu hafta çıktı sanırım. Bu hafta özellikle Instagram içeriklerinden enteresan şeyler çıktı.


YAŞA:


Minimalizmi dene:


Eğer daha önce sadeleşmeyi denemediysen #turkisiminsgame e bir şans ver. Bir de bugün paylaştığım ve yumuşak geçiş yapmak isteyenler için çok faydalı olan şu öneriyi de unutma:

Hava çok sıcak, suyunu taşımayı unutma!


Hava çok ısındı, dışarda doldurma imkanınız olmasa bile 1 şişe 1 şişedir diyip suyunuzu yanınıza almayı unutmayın. Bu hafta @kokopellisehirde ve @bugday_dernegi nin bu konuda çok güzel paylaşımları oldu. Eğer su taşımak için bir mataranız yoksa daha önce kullandığınız bir pet şişeyi tekrar doldurmayın. Kendinize taşıması kolay ve hafif bir su matarası edinin. Eğer termosunuz varsa onu da doldurmak bu sıcak günlerde suyunuzun serin kalmasını sağlayacaktır.


Anı yaşa!


Bu hafta izlemekten büyük mutluluk ve ilham aldığım Brene Brown'un Netflix şovundan bir cümle paylaştım.


"Gerçekten minnettar olduğumda ve her şey güzelken gözlerimi kapatıp olayı aklıma kazıyorum. Böylece yalnız hissettiğimde ya da zorlandığımda hatırlayabiliyorum. Bu, telefonumuzdan çok daha iyi."


Tam bunu paylaştıktan sonra karşıma televizyonda cenazede tabutla selfie çektiren birinin haberini gördüm. Bu tabii en son nokta olsa gerek ama geçenlerde tiyatroya gittiğimde de benzeri oldu. Telefonla görüntü almak yasaktır denmesine rağmen birçok kişi oyun sırasında gizlice telefonlarını çıkarıp fotoğraf çekmeye çalıştı. Konsere gidip tüm konseri çekmek, tatildeyken ana odaklanmak yerine her şeyi fotoğraflamaya çalışmak... Anı yakalayayım derken tamamiyle kaçırıyoruz gibi düşündürtüyor bana. Siz de yorumlarınızı lütfen yazın.


Bayramda şeker yerine kitap hediye edin:


Bunu çok taze okudum, daha bugün @ozozlemacar hesabından paylaşmışılmış. Ne kadar çocuk ziyaretçiniz olur (ya da zaten siz ziyaretine gelinen değil de giden ekipten de olabilirsiniz o zaman da büyüklerinize önerebilirsiniz) bilemiyorum ama bazı çok uygun mini hikaye kitapları var. Mesela biz geçen sene tanesi 1 TL'ye Levent diye bir seri almıştık. Böyle kitaplardan alarak cocuklara hediye etmek çok güzel bir fikir değil mi?


OKU:

Deniz'in Sıfır Atık Kitabı:


Bu hafta uzun zamandır tanışmak istediğim yazar (ve çevirmen ve editör) Sima Özkan ile tanıştım. Son kitabını oğullarım için imzalayıp hediye etti bize. Güzel sohbeti bir yana kitabına da bayıldık. Ozan çok küçük ama Kaan belli bir duyarlılığa sahipti ama bu kitabı okuduktan sonra "Anne pet şişe almayalım" dedi. Kitapta ayrıca işe giderken kahve konan bir termos detayı vardı ki beni ayrıca çok mutlu etti. (kitapta bu detayın olması #kahvemtermosta dan eskidir mutlaka, sadece bu detaylar beni çok mutlu ediyor aman yanlış anlama olmasın:) )


Bence çocuklarınıza bir farkındalık kazandırmak isterseniz bu kitaba bir şans verin derim.





Haziran Niyetleri:


Okumayı önerdiğim başka bir şey ise bir Instagram gönderisi. 1 Haziran'da paylaştığım bu ay için niyetlerimi yazdığım gönderi birçok kişinin (yılı yarılamamızın da etkisiyle) kendini sorgulamasına ne yapmak istediğini hatırlamasına vesile oldu. Siz de buraya tıklayarak gelen tüm önerileri okuyabilirsiniz.



İZLE:

Sıfır atık, geri dönüşüm, ileri dönüşüm, zehirsiz ev, ekolojik tarım hatta minimalizm ve tasarruf nedir?


Bugün size yine bir videomu önereceğim: Kavramları açıklığa kavuşturalım: Utku (@kentteekolojikhayat)ile yaptığımız bu videoda aramızda da çok konuştuğumuz birbirine karıştırılan bazen birbiri yerine kullanılan kavramları konuştuk. Sıfır atık, geri dönüşüm, ileri dönüşüm, zehirsiz ev, ekolojik tarım hatta minimalizm ve tasarruf. O kadar akan bir sohbetti ki kesmeye kıyamadan olduğu gibi yayınladım. Açın iş yaparken dinleyin bizi. Umarım size de karışan bilgileri netleştirme adına faydalı olur.

Kafeinsiz:


Bir de kanal önereceğim : Kafeinsiz. Vizyon filmlerini ya da birçok diziyi yakalayamasam da ne var yok günceli yakalamak adına ve bazı merak ettiğim filme dair yorumlarını görmek için izliyorum.


PAYLAŞ:

Sevincimi paylaş: #kahvemtermosta 100 mekana ulaştı:


Çok mutluyum! #kahvemtermosta hareketine başlarken bir hedef koymam gerekiyor diye düşünmüş ve önce 50 mekan, sonra 100 mekan demiştim. 2. hedefe ulaştık. Sırada ise her ilde en bir destekçi mekan olması var. Bu da ne demek? Bu satırları okuyorsanız ve ilinizde (hatta ilçenizde) bir kahvemtermosta destekçisi mekan yoksa lütfen gittiğiniz, sevdiğiniz bir makana bu hareketi anlatıp onları bu harekete katın demek.

Kullanmadıklarını paylaş:


Oğullarımın dolabına girdim bu hafta. Birçok kıyafet ayırdım, 2 tane #YBB çıktı, bir albüm vardı hediye gelen ama kullanmadığım ve hediye olduğu için veremediğim sonunda onun da kullanılacak bir evde işe yarayacağını ayıp olmayacağını kendime söyledim. Bir de uzun zamandır elden çıkarmak isteyip bir yere koyamadığım bebek karyolası vardı. Hepsini sayfamdan yayınladım. Yatak sahibini buldu bile, bayram sonrası da sanırım kıyafet ve albümleri teslim edeceğim.



Albumü hikayeye eklediğimde de benim kendi bastırdığım albümleri yaptığımı söyledim. İnternette fotograf baskı yapan yerler foto kitap da yapıyor, onları kastettim. Hatta Dijital Detoks yazımda da fotoğraflarımı eleyip belli aralıklarla cocuklar için bunlardan yaptığımı anlatmıştım.

















İyi haftalar dilerim: ) Haftaya pazar buluşmak üzere.



180 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page