top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Hemen dinlemeye başlayacağınız bir podcast öneri listesi

Güncelleme tarihi: 24 Mar 2020

Podcast dinlemek önceleri yaygın bir alışkanlık olmasa da artık birçok platformda Türkçe olarak hazırlanmış müthiş podcastlere rastlamak mümkün. Ben de sizin için bu derya deniz alanda keşfetmekten mutluluk duyacağınız bir liste hazırladım.

Ama önce müjdeli bir haber: ) Ben de uzun zamandır istediğim podcast yayınlarına başladım. Bu liste ile güzel bir tesadüf oldu çünkü dün akşama kadar nerden başlasam ne yapsam bilemiyordum. Sonra bir arkadaşımın yönlendirmesiyle hemen bu sabah oturdum ve ilk bölümü kaydettim. İsterseniz burdan dinleyebilirsiniz.


Gelelim listemize. Öncelik benim takip ettiğim iki kanalda, aynı zamanda beğenilerde de ilk sıradalar. İkisi de birer Storytel işi ama iTunes ve Spotify’dan da ulaşmak mümkün.

Nilay Örnek - Nasıl Olunur: işinin ustalarına soruyor; nasıl olunur? Şu an itibariyle 53 birbirinden güzel sohbet var.  İlk Sayfası- Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu: yazarlarla kitaplarının ilk sayfaları üzerinden bir yazı atölyesi  İkinci işleri de yine liste başı:


Nereden Başlasam -Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu: Psikanaliz, caz gibi konuları uzmanlarıyla konuşuyor. Elif Doğan- (@blogcuanne)Feminist Eksen- Sadece storytel’de, 8 bölümlük, konuklu şahane sohbetler Bunu ben de yaparım- İbrahim Selim : Kent hayatına dair sohbetler Geriye kalanların çoğu sizden gelenler, duymadıklarım için biraz internette araştırma yaparak bilgi ekledim. O tarz mı: Can Bonomo ve arkadaşlarının sohbetleri Umarım Annem Dinlemez - tuluğ özlü nün annesinin duymak istemediği şeyleri anlattığı program

Anlatsam roman olur - Gazeteci Nida Dinçtürk'ün podcast dizisi. Melikşah Altuntaş - Film Koması : film listeleri ve daha fazlası. İnanç Ayar: Bir yaşam biçimi olarak girişimcilik Ünsal Ünlü: Her gün, gazetelerin yazmadıklarını anlatıyor. Portakal Ağacı : Hadisler, Dualar ve bunların üzerine sohbetler Yoldayız geliyor musun - Ece Targıt – 2018’den beri yayın yapıyormuş


Onarıcı - Anadolu Meraları : Tarım uzmanı Durukan Dudu ve müzisyen Can Kazaz’ın projesi


Kentte Ekolojik Hayat: No Poo tecrübesiyle Spotify'da yerini almış, gerisini de heyecanla bekliyoruz.


Mucip İşler ile Bi İşler: @mucip_isler in yeni başladığı podcast, sürdürülebilirlik, permakultur ve fazlası. Kendisi hatırlar mı bilmem ama aslında ben onu çocukluğunu bilirim ve babasına selam ederim: )

Fularsız Entellik : Halk için halka rağmen entellik demiş Unicornun Gözüyle: Çetin Çetintaş’ın podcasti Başak Kablan: Youtube videolarının ses kayıtlarını paylaşıyor. Beyhan Budak : Buraya özel içerik üretiyor.


Bir de sizden Instagram postuna gelen öneriler var:

@gerisihikayekorku —> korku sevmem demeyin insanlık tarihi, etimoloji, genel kültür hepsi var @crimejunkiepodcast gerçek suç olaylarını ve süreci anlatıyorlar.


@fahirogunc ve @egekayacan ın 20 yıldır Ankara özelinde yaptığı #modernsabahlar @judith_malika_liberman ın Masal Bu Ya program kayıtları

@daskalt ın podcasti mizah anlayışına uyanlar için efsane


Açık radyonun podcast kayıtları: Sudan gelen, tohumdan hasada ekolojik yaşam, bir dolap kitap, bir yaşam dili şiddetsiz iletişim, açık mimarlık, Didik Didik Freud


Kendi sesiyle konusan insanlar- Hasan Arslan


Yıldız Tozu : özellikle ‘Yıldız Tozu Saçan Kadınlar’ serisi


@denizdulgeroglu : Merdiven altı terapi


Eray Erdoğan: 5 Kişi Podcast


Gönül Sedası: Kemal Sayar ve Sadettin Ökten


Havadan Sudan: @handetekturan ve eşi Mehmet Turan


@dunyanereyegidiyo : Alex ve Hakan


Hamilelik Rehberi : Kağan Kocatepe


Endişeli Psikolog: Zeynep Özgen

Bakalım bunlardan hangilerini takip listenize alacaksınız. Benimle de paylaşmayı unutmayın.

1.074 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page