top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Herkese hitap edebilecek 8 deneyimsel hediye fikri

Güncelleme tarihi: 3 Kas 2020

Minimalizm diyince eşya değil hediye etmek de öne çıkıyor tabii ki.

Belki ilk başta insanın aklına pek de öneri gelmiyor ama şöyle bir alt alta yazınca çok güzel fikirler çıkıyor:

1. Sevdiği bir dersten paket almak. / bir atölye hediye etmek de dahiil

Mesela bir yerde yogaya mı gidiyor, bir ders ya da daha çok dersten oluşan toplu bir paket hediye etmek ya da hep istediği ama başlamaya cesaret edemediği bir konuda ilk dersini hediye etmek. Sağlıklı beslenme, sadeleşme, resim ve daha fazlası. Online çalışmalar da hediye edebilirsiniz. Mesela Sadeleşerek Özgürleş grup çalışması gibi.


2. Tema ve Çekül gibi bir dernek sayesinde onun adına fidan dikebilirsiniz. Çok klasik bir hediye gibi gelebilir ama kuraklaşan bir ülkede gerçekten anlamı çok büyük. Ben ne zaman benim adıma fidan dikilse çok duygulanıyorum.


3. Konser / sinema / tiyatro / festival bileti: Bu hediye seçeneğinde ne bileti alacağınızı karşınızdaki kişiye sormayın, onu tanıdığınız kadarıyla (ve tabii gidebileceği) bir etkinliği siz seçin. Bu etkinliklerin içeriği ve bütçesi çok değişebiliyor. Bu yüzden karşınızdakini seçmesi için zorlamayın. Beraber gideceğiniz bir etkinlik daha da güzel olur. Çok sevdiğim bir arkadaşımla genellikle birbirimize konser ya da tiyatro bileti alıyoruz ve beraber gidiyoruz. İkimiz de çocuklu olduğumuz için bu dışarı çıktığımız akşamların anısı unutulmuyor.


4. Masaj ya da spa hediyesi. İşte her zaman yüzleri güldüren bir hediye. Benim de hem almayı hem de hediye etmeyi çok sevdiğim, etrafıma deneyimsel hediye önerisi sorduğumda da sıklıkla duyduğum bir hediye. Ben ana başlıkta masaj ve spa dedim ama hamamlar için de paketler oluyor. Karşınızdaki kişiye tek olarak hediye edebilir ya da bir arkadaş grubuyla gidebilirsiniz.


5. Özel artisan ekmekler, organik gıdalar, özel kahveler… Sevdiğiniz yakınınız bu tarz yiyecekleri seviyorsa bence çok güzel bir hediye. Seçtiğiniz şeyi küçük bulursanız belki birkaç şeyi bir araya getirebilirsiniz. Mesela artisan ekmek ve güzel bir zeytinyağı gibi ya da organik bir meyve sepeti gibi. Doğumgünü dışında çok güzel yeni ev hediyesi de olur.


6. Gidilmek istenen bir restoranda yemek daveti. Bazen yaşadığımız şehri keşfetmekten geri kalırız, hep duyduğumuz özel bir restorana “Gideriz bir ara” der gitmeyiz. Yeni şeyler keşfetmeye niyet eder ama erteleriz, hediyeleşmek bence bu alanda bizi iyi anlamda zorluyor. Yine size yakın birine güzel bir hediye örneği.


7. Tren/uçak bileti ya da otel konaklama: biraz vites büyütüyorum, yakın arkadaşınız, ailenizden biri ya da sevgiliniz / eşiniz için gerçekten güzel bir sürpriz hediye olabilir. Hele de hep gitmeyi istediği bir yer varsa. 


8. Cocuksuz bir gün : bu da bana çok iletilen bir hediye. Gerçekten yakın olduğunuz bir aileye önerilebilir tabii ki. Özellikle de aile büyükleri yakınlarında olmayan ya da bakıcısı olmayan aileler için bir akşam çocuklarına bakmayı teklif etmek gerçekten çok güzel bir hediye.


Bir alternatif de deneyim olmasa da gerçekten ihtiyacın olan seyi öğrenip onu almak, çok istediğin bir kahve makinası gibi.  Bir de şöyle bir gerçek var, biraz kapalı bir toplum olmaktan dolayı ne istediğimizi söylemekte çekiniyoruz. Etrafımdakilerle konuştuğum zaman sadece sade hayata geçmiş ve hayatında beklenmedik hediye eşyalar istemeyen birkaç kişi net olarak ne istediğini söyleyebildiğini belirtiyor, gerisi ise karşındakini kırmamak ya da fazlasını istiyor gibi görünmemek için pek de açık konuşamıyor.


Bu hediyeleri beğendiniz mi? Sizin tercihiniz ya da öneriniz ne olurdu?

1.258 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page