top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Kadın Girişimciler hatta Anne Girişimciler : Mother Koala'dan Başak ve Filiz'i tanıyalım


Bugün biraz eski yazıları taşımakla uğraştım. Mother Koala röportajı da 2018'den bir yazı. Daha önce tanımayanlar için temiz içerikli ürünlere sahip bu markayı tanıyın ve deneyin derim.


İlk mesaj Başak'tan geldi. Türk İşi Minimalizm postlarından biri keşfette karşısına çıkmıştı. Sonra hesabı daha detaylı inceleyince "biz nasıl daha önce tanışmadık" diye bana mesaj yolladı.  Mesajı yollayan hesap adı da çok şekerdi: @motherkoala. İsmin arkasından ise iki annenin girişimcilik hikayesi çıktı. İki annenin çocukları için kimyasaldan uzak doğal ürünler kullanma ihtiyacı üzerine Naturel Anne'yi kurmalarının hikayesi.  Madem yalın bir hayatın peşindeyiz, her şeyin ayrı bir temizlik maddesi olacağına burda da sadeleşelim, mutfakta neden bir ürün yetmesin demişler mesela. Sonra önce sabunlar ve onu başardıktan sonra likit çözümler denemişler. Sonra Pınar Hanım'la tanışmışlar, İpek Hanım'ın Çiftliğinin sahibi Pınar Hanım haftalık maillerinde onları tanıtınca girişimcilik hikayeleri hız kazanmış. 

İzmir'de oldukları için Başak ve Filiz'le (henüz) yüz yüze tanışamadık. Ama bana denemem için "Bulaşık&Mutfakta" ürünlerinden yolladılar. Mutfak tezgahını da onunla siliyorum, elle yıkadığım bulaşıkları da onunla yıkıyorum. Tatlı bir portakal kokusu var.  Ürünün en büyük özelliği şu: üründeki maddeler suya karışsa da doğada çözünebilir olduğu için temizlik sonrası borulardan akan yıkama suları, yeraltı sularına ve toprağa karıştığında en fazla 28 gün içerisinde yok oluyormuş. onlar da bunu "temizlik sonrası vicdan rahatlığı" olarak ifade ediyor.


Biliyorsunuz farklı yaşamlar da mümkün diyerek hem minimalist meydan okumalar yapanları hem de sadeleşme, sıfır atık çerçevesinde girişimcilik yapanları sizlere tanıtmaya başladım. Burdan yola çıkarak Başak'a Mother Koala ürünlerinin yanı sıra kendi hayatlarında ne tür önlemler aldıklarını sordum. Onun cevabından alıntılıyorum: 


"Doğal ürünlerle beslenme de az ve bilinçli tüketmemizi sağladı. Çöplerimiz ayırıyorum. Balkonda kompost üzerine araştırıyorum bu aralar. Kıyafetlerimizin pamuklu olmasına dikkat ediyoruz. Pamuktaki pestisit konusunun da farkındayız. Haftalık yazılarımızı da doğal yaşam çabalarımız doğrultusunda belirliyoruz aslında.

Bunlar dışında başta plastik oyuncaklar olmak üzere evde sadeleşme çalışmalarına da başladık."


(Türk işi minimalizm notu: Kompost demişken, bu konuda @kufnoktası Rana'nın yazısı için buraya tıklayın


Haftalık bültenlerini takip etmek ve ürünleri için detaylı bilgi için www.naturelanne.com a bakabilirsiniz. 

110 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page