top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

KİMDİR: SELMA HEKİM 1 SENE BOYUNCA HİÇBİR ŞEY ALMADI

Güncelleme tarihi: 28 Ara 2020

Bundan birkaç sene önce bir arkadaşım bana mesaj attı;

-Senin blog meşhur mu oldu?

"Hayır" dedim, "O Selma Hekim. Yine bir Boğaziçili ama onun hikayesi farklı. Ve sahiden de 1 yıldır hiçbir şey almıyor."




Bu site ve diğer içerik paylaştığım mecralarda bir çok challenge (meydan okuma) paylaştım. İçlerinde Amerika'da ortaya çıkan ve 1 yıl boyunca kıyafet alışverişi yapmamakla ilgili olan da vardı. Beni eskiden beri takip edenler bu herkesi 1 yıl boyunca iç çamaşırı ve çorap gibi zorunlu ihtiyaçlar dışında kıyafet almamaya çağıran hareketi hatırlar. Ama Türkiye'de bunun örneğine rastlamamıştık. Derken Selma Hanım çıktı karşımıza. Tüketiminden rahatsız olup zorunlu şeyler dışında bir şey almamaya kadar veren Selma Hanım bu almama yolculuğunu bir de Almadım isimli blogunda paylasmıs. Blog yazılarını bu linkten okuyabilirsiniz. Ben müsait zamanımda oturup tüm bir senesini okudum. Pişman değilim, satın aldığı sadece 3 şey olmuş onları da nedenleriyle anlatmış.

Selma Hekim'in bu yolculuğu yeme düzenine de yansımış. Yeşilist'teki roportajında "Et yemeyi bıraktım. Bisküvi cips, hazır çorba, pastörize sütve yoğurt, margarin, hazır sos vs gibi işlenmiş gıdaları tüketmiyorum. Evde daha çok yemek yapıyorum." diyor. Bence cok ilham verici. Daha yakından tanımak, hikayesini öğrenmek isterseniz konuşmanın devamını okumak için buraya tıklayın.




Eğer Selma Hekim'in 1 yıllık alışveriş diyeti gibi dünyadan farklı minimalizm challengelarını merak ederseniz aşağıdaki videoya da göz atın.


1.474 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page