top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Konfor alanından çıkmaya hazır mısın?

Konfor alanınızı terk etmek ne kadar zor?

Bazen çok zor , bazen sandığımızdan kolay.


Bundan 20 yıl önce bir kişisel gelişim kitabında insanların kendileri için iyi olacak değişimlere ya da en azından yaşadıklarından muhtemelen daha iyisini sunan tekliflere bile konfor alanlarından yani alıştık

ları ortam, alışkanlık, insanlar vs’den kopmamak için tereddütle yaklaştıklarını hatta kendi zor durumlarını en azından bildik acı mantığıyla tercih ettiklerini okumuştum. O zamandan beri dikkat ettiğim ve bu tuzaga düşmemeye çalıştığım bir alan bu.


Ama öyle bir an geliyor ki 1 aydır sandalye üzerindeyiz diye kanepede oturmaya bile alışamıyor insan. Tabii ki bu 1 hafta böyle hissettirir ama düşünün ki sizi mutsuz eden bir alışkanlıkla, insanla, evle, işle yıllar geçirdiğinizi.


Kimi zaman bu kadar dramatik olmuyor konu. Belki de oyle olması daha tehlikeli. Mesela son sadeleşerek özgürleş grubumdan bir katılımcı kıyafetlerinden bahsederken aslında onu mutlu etmeyen (nötr hissettiren) ama üzerine olan, beden olarak sorun olmayan kıyafetlerinden ayrılamadığını söyledi. Çünkü onlara zaman içinde alışmış onlarla nasıl görüneceğini biliyor. Onu çok daha mutlu eden kıyafetleri belki hali hazırda var ya da yoksa da almalı, içindeyken sizi “eh” diye hissettiren şeyler çok tehlikeli. Ortada görünür bir zarar yok., potansiyelin eksik kullanımı var. Sizi iyi hissettiren şeylerle donatın kendinizi. Bu illa ki lüks demek değil. Ama o elemeyi yapmak İçin kendinize zaman ayırmalısınız. Araya giren, sizi istediğinizden ayıran kimi zaman maddi nedenler olabilir. Ona sözüm yok. Ama evden çıkarken önünüzde iki seçenek varsa ve biri sizi daha iyi hissettiriyorsa onu seçin. Ve mümkünse hissettirmeyenle vedalaşın. Rafınızda sizi mutlu etmeyen bir çerçeve, biblo olmasın. Buzdolabı üzerinde size baktığınızda bir duygu uyandırmayan bir doğumgünü magneti olmasın.


Hayatı bu şekilde yasamak size başka şeylerin kapısını da aralayacak. Kendinize ve ilgi alanlarınıza, sevdiğiniz şeylere daha çok değer vermeye başlamak gerçekten sizi daha iyi hissettirecek.


Hadi o konfor alanından çıkın. Bir adımla başlayın. Gerisi gelecek.

.

388 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page