top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Minimalist hediyelerde değişik bir fikir: Yenilebilir hediyeler

Güncelleme tarihi: 3 Kas 2020

Hediye vermek zor bir konu, karşındakinin zevkine ve belki de ihtiyacına göre bir şey bulmak her zaman kolay değil, üstelik burda materyalizmden biraz uzaklaşalım derken tabii ki öneri olarak yeni bir kazak önermeyeceğim.



Minimalist olup sadeleşirken söz konusu hediye alıp vermek olunca zorlanabiliyoruz. Bir yandan hediye alıp karşındakini mutlu etme hissi ya da size hediye geldiğinde duyulan o heyecan çok tatlı. Ama madem sadeleşiyoruz, hediyelerimizi deneyimsel olanlardan seçmeliyiz. Sitenin blog yazıları kısmında hediyelerle ilgili başka yazılar da var. Hepsine Minimalist Hediyeler kategorisinden ulaşabilirsiniz. Burdaki fikirleri sadece minimalizmle ilgililenler beğenir diye düşünmeyin, herkesin gönlünü fethedebilirsiniz.

1. Yenilebilir çiçekler: Çiçek dediğine bakmayın, aslında çiçek şeklinde organize edilmiş meyveler. Çeşitli çiçek zincirleri sayesinde çoktan çok meşhur oldu. Özellikle ofise geldiğinde sadece alanı değil, tüm arkadaşlarını mutlu eden bir sürpriz.

2. Kavanozda tatlı tarifler: Pinterest’i seviyorsanız kavanozlardaki hazır karışımlara gözünüz aşina olabilir. Denizden İnciler bundan 1-2 sene önce bu konuda çok güzel bir yazı yazmıştı. Şurdan onun tariflerine ulaşabilirsiniz. Kavanoz demişken Deniz’in sitesine uğramışken kendiniz için kavanozda salata önerisine de bakmadan geçmeyin derim.

3. Günümüzün en popüler konularından biri de evde ekşi mayalı ekmek yapmak; herkes gördüğü o dışı çıtır içi pufidik ekmeklere bayılıyor. E siz de arşivi mükemmel olan Devletşah’ın ekşi ekmek yazılarına bir göz atın, aklınıza en çok yatan tarifi yapıp güzelce paketleyerek hediye edin, belki yanına ekmekle iyi gidecek bir şeyle eşleyebilirsiniz. Mesela otlu bir tereyağ ya da güzel bir kavanoz reçel gibi.

4. Bir yandan hediyenizi verip bir yandan da karşınızdakini zero waste/ sıfır atık akımına biraz ısındırmak istiyorsanız el yapımı kurabiye, kek ya da ekmeğinizi kumaş bir çanta ile paketleyerek ambalajının tekrar tekrar kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Sevgililer Günü’ndeki çöpsüz ambalaj yazısını için buraya tıklayın.

5. Artık bir çok şeyin özel gurme versiyonları var malum, bir şişe gurme zeytinyağına ne dersiniz? 6. Ev yapımı Türk lezzetleri. Doğal tariflere sadık kalarak yaptığınız içine turşu kur ya da limon tuzu gibi malzemeler katmadığınız doğal şekilde hazırladığınız turşu, tarhana, sirke… Tekrar değeri hatırlanan kefir. Bunlar da kıymetini bilecekler için özellikle çok güzel ev hediyeleri olacaktır.

543 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page