top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Minimalist Sevgililer Günü Hediyeleri

Güncelleme tarihi: 4 Şub 2020

Sevgililer Günü'nün yaklaştığını nerden anlarsınız? a. Kalbim otomatik olarak pıt pıt atar. b. Takvimime 1 hafta önceden işaretledim hediye unutmayayım diye. c. Hatırlamaya ne hacet, her taraf zaten hediye reklamı dolu. dıııt evet bildiğiniz. Cevap c şıkkı (ya da hepsi??)


Billboardlar, televizyon kanalları, gazetelerin özel ekleri. Hepsi de ağırlıklı pırlanta olmak üzere hediye reklamı dolu. Türk işi minimalizm'de sevginizi göstermek için pırlanta alın demeyecektim tabii, e o zaman ben de size farklı bir şeyler almak isterseniz diye önerilerimi cok kısa yazmak istedim. Blogdaki Hediye önerileri kategorisinde yer alan yazılarda karşınıza birçok öneri çıkacak. Amaa sevgiliye özel ne olabilir derseniz içlerinden sizin için derledim: 

1. Çevreci sevgiliye: 

Tema , Çekül gibi oluşumlarla ağaç bağışı ve sertifikası : Geleceğe güzel bir iz bırakmak için harika bir yol. Hem de sürekliliği de olan bir hediye. Hatta ileri giderek bir orman bile oluşturabilirsiniz. Limit sizin elinizde. Karbonayakizini notrlemek de başka bir çevreci hediye. Bu konuda duyarlı bir sevdiceğiniz varsa onu mutlu etmek çok kolay. 2. Hobisever sevgiliye:  Artık zaman öğrenme zamanı. Örgü, kanaviçe, kendi vegan peynirini yapma ve daha nicesi. Sevgilinizi biraz daha dikkatli dinleyin ve ona en uygun atölyeyi hediye edin.

Eğer sadeleşmeye ihtiyacı varsa o zaman onu en yakın zamanlı Sadeleşerek Özgürleş grubuna kaydettirebilirsiniz.

3. Gurme sevgiliye:  Yemek hazırlamak: İlişki başında çok klişedir bu ama birine gerçekten sevgiyle a'dan z'ye bir sofra hazırlamak hem kadın hem de erkek için bence sofraya oturan için mutluluk verici Ya da hep gitmek istediği bir restoran varsa orda (yine 14 şubatta olmasın derim) bir akşam rezervasyon yapmak ve yemeğin sizden olması ya da Özel artisan ekmekler gibi ev yapımı şeyler de olabilir tabii, hatta beraber bir yemek kursuna ne dersiniz? Ben yaparım derseniz Devletşah’ın ekşi ekmek yazılarına bir göz atın, aklınıza en çok yatan tarifi yapıp güzelce paketleyerek hediye edin. 

4. Rahatına düşkün sevgiliye: Masaj seansı almak: En sevdiğim, bana tüm özel günlerde masaj hediye etseler keşke dediğim bir hediye, bir de çift terapisi alırsanız tam kazan kazan.

5. Oyuncu sevgiliye:  Kaçış oyunu ayarlayıp beraber katılmaya ne dersiniz? 6. Sportif sevgiliye:  Doğa tatili ya da beraberce katılabileceğiniz bir trekking turu hoş bir fikir olacaktır. 7. Probiyotik sevgiliye:  Bağırsağın ikinci beyin olduğunu duymayan kaldı mı? Eğer sevgiliniz de bu konuya ilgi duyuyorsa ona bu konudaki değerli kitaplardan (mesela bu işe giriş kitabı gibi olan Büyüleyici Bağırsak) birini alabilir ya da doğal tariflere sadık kalarak yaptığınız içine turşu kur ya da limon tuzu gibi malzemeler katmadığınız tarhana, turşu, sirke ya da tekrar değeri hatırlanan kefir gibi bağırsak florasını güçlendirecek şeyler alabilir / hazırlayabilirsiniz.  8.Yeni doğum yapmış sevgiliye: Eşe sevgili diyerek Ayşe Arman'a bir selam edelim. Eşiniz yeni doğum yapmış; kendini bakımsız, yorgun ve tüm dünyanın yükü onun sırtında hissediyor. Bu madde direkt babalar için;  Sevgililer Günü gecesi için ona açık çek verin, süt sağsın ya da mama hazırlayın bu gece anne güzelce bir uyusun. Bu hafta yemek yapmasın, basit şeylerle idare edin, dışardan söyleyin ya da siz mutfağa girin.  Ona bir bakım hediye edin, belki kuaförde bir saç kesimi ya da manikür-pedikür. Belki bir masaj.  Bu arada bunlar tabii bir günle sınırlı kalmasın, siz annelerin hep yanında olun e mi? Unutmayın yardım değil iş bölümü. 9. Müziksever sevgiliye: 

Konser bileti : illla 14 Şubat'ta aşk şarkıları olmak zorunda değil tabii ki, onun sevdiği solist/ grubun biletleri satıştaysa bence harika bir hediye. Öncesinde de bir yemek yersiniz: ) Beraberce güzel bir gün planlamış olursunuz. 

Sevgililer Günü bahane, sevgimizi paylaşmak ve onu taze tutmak şahane. Sevgiliniz yoksa da kendinizi şımartın. 



2.039 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page