top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

MİNİMALİZM NE DEĞİLDİR

Güncelleme tarihi: 27 Ara 2018

Minimalizmi ve minimalist eylemleri sıralarken gözden kaçırdığımız bir nokta var: minimalizmin ne olmadığı. www.bemorewithless.com sitesinde yer alan Minimalizm hakkında 10 yanlış bilgi tam da bunu anlatıyor. Sizin için çevirdim



Minimalizm hakkında 10 yanlış bilgi Minimalizm bir etkinliktir – Minimalizm kalbinizde ve aklınızda başlar; gardrobunuzda değil. Gardrobunuzu temizlemek bir başlangıç olabilir ama tek başına sizi bir minimalist yapmaz. (TİM NOT: Minimalizm moda oldu diye minimalist olmayın, Neden Minimalizm isimli videoma bakmayı unutmayın)



Minimalizm bir dindir – Bu konuda inanç göstereceğiniz tek şey minimalist bir hayat tarzı benimsediğinizde hayatınızın daha az şeyler daha zengin olacağıdır.

Minimalistler asla para harcamaz – Temel maddeler veya sizin için önemli şeyler için para harcamak bir alışveriş merkezinde gününüzü geçirmekten farklıdır. Minimalistler de sık sık amaçlı bir şekilde paralarını harcarlar.

Minimalistler bencildir  – Şaşaalı hediyeler için para harcamayabilirler; ama bunun nedeni kendi hayatlarındaki karmaşadan kurtulup sizinki hakkında daha düşünceli davranmak için kendilerine alan açmış olmalarıdır.

Minimalistler 100'den az eşya ile yaşarlarDave Bruno ve diğer bir çok minimalists gerçekten de 100'den az eşya ile hayatlarını sürdürüyor ancak bu sizin de minimalizmi aynı şekilde hayatınıza adapte etmenizi gerektirmez.

Minimalistler yalnız yaşar ve bir aileleri, çocukları yoktur  - Minimalist yaşam tarzını benimseyen Joshua Becker'ın bir karısı ve 2 küçük çocuğu var; Brett ise evli ve 2 köpekleri var. Siz de aile yaşamı sürdürüp minimalist olabilirsiniz. (TİM NOT: Benim de iki çocuğum olduğunu hatırlatayım: ) )

Minimalizm aşırı uçlarda yaşamaktır. – Eğer Everett Bogue gibi yaşarsanız extrem bir hayatınız olabilir ancak minimalist olmak için illa ki sırt çantanızla gezmeniz gerekmez, her an her koşulda minimalist yaşama geçebilirsiniz.

Minimalist olunmaz minimalist doğulur – Hiçbir minimalist bu şekilde doğmadı ya da büyümedi. Bu sizin hayatınız ve istediğiniz noktada değişmeye karar verebilirsiniz.

Minimalistler araba kullanmaz – Rowdy Kittens sitesinin yazarı Tammy Strobel araba kullanmıyor ama bir çok başka minimalistin hala arabası var. Yaşam tarzınızın ve hayatınızın gerekliliklerine göre bir arabaya sahip olabilirsiniz. Ama bu noktada onu zorunlu durumlar dışında kullanmamayı seçebilirsiniz.

Eğer beraber olduğunuz kişiler minimalist değilse siz de olamazsınız – Yukarda da belirtildiği gibi bu sizin hayatınız, siz ona bir örnek teşkil edebilirsiniz ya da o kendi "fazla yük"üyle mutlu olabilir. Önemli olan sizin kendi hayatınızla ilgili ne yapmak istediğinizdir. (burda da size Ege'yle yaptığımız evdeki/ailedeki diğer insanlarla nasıl iletişim kurabileceğinizi anlattığımız videoyu öneriyorum)






1.475 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page