top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

OKU: Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle, Topla, Rahatla; Marie Kondo kimdir?

Güncelleme tarihi: 16 Eki 2021

Minimalizm ile ilgili yazmaya ilk başladığımda benim için en popüler isimler The Minimalists ve ZenHabits sitelerinin sahipleriydi. Tabii ki zamanla listeme bir çok isim, blog, proje girdi ama benim için hala ilk akla gelen isimler bunlar.

Sonrasında ise #konmari diye adlandırdığı yöntemin sahibi Marie Kondo'ya rastladım. Önce internetten bir iki video, görsel derken sonunda Hayatı Sadeleştirmek için Derle, Topla, Rahatla'yı aldım ve bir çırpıda okudum. Başta kendi öyküsünü anlatıp sonra önerilere geçen Marie Kondo size sadece nasıl sadeleşeceğinizi değil sadeleşen evinizi de en iyi şekilde düzenlemeyi de anlatıyor. En azından katlama metodlarının hızla yayıldığı kesin.


Marie Kondo tam bir düzenlilik abidesi, bu onun her zaman hobisi hatta tutkusu olmuş. Hayatını buna adadığını söylemek çok da yanlış olmaz. Kitabından sonra Netflix'te de bir programının olacağı çoktandır söylentiler arasında.

Kitaptan edindiğim bir çok güzel fikir var; ama bende tortusu kalan 2 önemli öneri ise şunlar :

1. Eğer bir eşya size mutluluk vermiyorsa onu atın (o atın demiş tabii de siz ne gerekiyorsa onu yapın, bağışlayın, dönüştürün, hediye edin...)

2. Her akşam eve gelince çantanızı tamamen boşaltın. (yoksa benim gibi annenizin akşam bunu eşine verirsin dediği yıldız tornavidayı 3 gün dolaştırırsınız, ve bir çok atılacak fişi , gereksiz kağıdı ve dökülen sakız drajelerini de...)


Hayatı Sadeleştirmek için Derle, Topla, Rahatla kitabının da içinde olduğu kitap listesi için: buraya tıkla


1.885 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page