top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Hayatınıza biraz Zen katmaya ne dersiniz?

Güncelleme tarihi: 17 Eki 2021

Hayatınıza biraz Zen katmaya ne dersiniz?


Basit Yaşama Sanatı bir Zen Budist Rahibi olan Shunmuyo Masuno’nun basit yaşama üzerine 100 önerisinden oluşuyor.




Aslında bu kitabı geçen yıl eve ilk kapandığımız dönemde okumuştum ama şu aralar okulların açılması ve hayatın yoğunlaşmasıyla bir daha üzerinden geçeyim dedim.


Okurken de size aktarmak istediklerim çıktı. 100 öneri arasından 5 tanesini sizin için seçtim. Birkaç alıntıda kısa ama anlaşılır şekilde size aktarabilmek için anlamı bozmadan 2 cümleyi birleştirdiğim oldu.


- Özellikle işlerin en yoğun ve en karmaşık olduğu dönemde her zamankinden 15 dk erken kalkmayı deneyin. Omurganızı esnetin, yavaşça nefes alın. Dinginleşin.


- İhtiyacınız olmayanları elden çıkarın. Basit yaşamak aynı zamanda fiziksel ve zihinsel yüklerinizden kurtulmak anlamına gelir. Bağlılıklarınızı kopardığınızda hayatınıza yeni bir bolluk ve bereket akacak.


- Masanızın üzerini temizleyin. Günün işlerini bitirmeden evvel masasının üzerini temizleyip toplayanların beyni daha dinlenmiş oluyor.


- Sadelik işe yaramayan şeyleri ayıklamaktan ibarettir. Bir şey gerçekten lazım mı karar verin, eğer lazımsa ona iyi bakın.


- Değişimin güzelliğini bulun. Her şey daimi bir akış halindedir. Bu değişimlerde korkacak hiçbir şey yoktur. İçindeki güzelliği ve umudu görün.


(Yazar: Shunmuyo Masuno)


Siz de kitaplarınızı paylaşıyor musunuz? Birinin okuduğu sayfalarda gezinmeyi mi yoksa yeni alınmış bir kitabın taze kokusunu mu daha çok seviyorsunuz?


Bu alandaki kitap önerilerime ulaşmak için : buraya tıkla

5.119 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page