top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Hiçbir şey saklamayacak mıyız?

Evet sorumuz bu: e minimalist olduk sadeleştik diye hiçbir şey saklamayacak mıyız?


Tabii ki saklayabilirsiniz. Ama her konuda olduğu gibi bunda da denge söz konusu.


Kitaplara olan sevgim malum, en büyük hayallerimden biri de çocuklarımın da benimle bu sevgiyi paylaşması.


Kitaplığımda çocuklarım İçin ayırdığım beni zamanında çok etkilemiş 20 kadar kitap var. Videolarında kitaplığımız arkada göründüğünde hep e ne kadar çok kitabınız var deniyor. Açıklamam hep aynı: çünkü çok seviyorum. Sürekli alıyorum okuyorum veriyorum bir trafik var. Ve eşim kendi kitaplarını ya da benim baZı aldığım kitapları vermek istemiyor. Yine de o görünenin (bir tane de salonun diğer tarafında var) çok katı kitap çıktı evden.


Hem evlenmeden önce hem evlendikten sonra. Kendi adıma elimde tuttuklarım kapağına bile bakınca bana bir duygu hissettiren ya da referans kitap dediğimiz geri bakmam gereken ya da böyle saklamak istediklerim. Bu işin kitap tarafı. Kıyafet ya da çocuğunuza kendimize dair bazı simgesel objeler olabilir. Onları de bir kutuda saklayabilir ve kendinize bu kutuyu sınır belirleyebilir ya da sergileyebilirsiniz. Sevdiğiniz bir eşarpla perdenizi bağlamak, eski bir kağıt vs koleksiyonu varsa onlarla dolap kapılarının içini kaplamak gibi. Böylece hep görür mutlu olursunuz (bu son cümledeki önerim Marie Kondo'dan).


Eğer kitapseverseniz, söz konusu minimalizm olunca gerçekten kitap konusu çok tartışmalı oluyor. Sizlerle bu konuyu paylaştığımda bakın nasıl yorumlar geldi:


- İşle ilgili kitaplar bir yere gidemez, ancak benim için yetersiz bulduklarımı veriyorum. Sanat koleksiyonumdan parça gidemez :) ama başka bir çok koleksiyonumla vedalaştım. Koleksiyonerlik esirlik gibi bir şey. Vazgeçmesi zor ama imkansız değil.


- Alanımızla ilgili yeterli olan, hala baktığımız kaynak kitapların verilmemesi taraftarıyım. Onun dışında kalan roman gibi türlerden de bizi doyuran, donatan, zenginleştiren, ikinci üçüncü kez okunan kitaplar kalmalı. Gerisi acilen başka yerlere - öğrencilere, okullara, ikinci ele, sahafa - gidebilir. Yeter ki çöp olmasın


- Ben bana eskiden hediye gelen, anısı olan ama artık gitmediğim kıyafet, şal, fular gibi şeyleri kesip dolaba, yorganlara, örtülere sabun kesesi yaptım, bez çanta yaptım. İçim rahat, hatıralar duruyor:)))


- Kitap istifçiliğinden kurtuldum ama annem engel oluyor🤦‍♀️ne zaman bi kitap bitirsem ve bunu satıcam desem elimden alıp kendi evindeki kitaplığa koyuyor🤷‍♀️sağlam istifçiydim ben, e yengecim zaten tahmin edersiniz😀çocukların kıyafetlerine kıyamıyordum, hele minicik tulumlara, ilk oynadıkları oyuncaklara falan.ona da muhteşem bi çözüm buldum. 3 çocuğuma 3 kutu yaptım. ilk giydikleri giysileri, bebeklik battaniyelerini ve her yıl doğum günlerinde giydikleri giysileri saklıyorum. büyüyüp çocukları olunca sürpriz yapacağım😊


- Kitaplar en iyi dostlarımızsa, sayılarının çok olması sorun olmaz, dost biriktirmek güzeldir :)


Sizlerin kitaplarla ilişkiniz nasıl?

866 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page