top of page
  • Yazarın fotoğrafıHale Acun Aydın

Yeni yıl hedeflerinizi belirlediniz mi?

2021 planlarına başladınız mı?


Ben bu sefer 1 Ocak'ı beklemedim ve hayata geçirmek istediklerime daha erken başladım. Son yıllarda kendi sağlık ve bakımımı işimin, ailemin gerisine attığımın farkında olduğum için hedeflerim bu yıl daha kendime yönelik. İşte bu yüzden bu ayın ortasından beri her gün kan dolaşımımı hızlandırmak için kuru fırcalama ve yüzümü sıkılaştırmak için yüz yogası yapıyorum. Bir de çalışırken sıcak suya 3 damla odağımı arttırıcı bir uçucu yağ karışımı koyuyorum, hem odanın havası değişiyor hem de aromaterapiye ilgilliyseniz gerçekten işe yarıyor.


Ocak ayı ile birlikte de beslenme işine el atma planım var. Adım adım ilerliyorum, bir alışkanlık oturdukça diğerini devreye alarak gidiyorum. Sabahları kalkınca bir bardak su içmek, her gün 10 sayfa bile olsa kitap okumak da bu haftanın eklemeleri arasında. Aslına bakarsanız oturtmak istediğim rutin çok ama acele etmiyorum ve tüm hedefimi yeni yıla odaklamadım.


Siz de bu sene kendinize bir yatırım yapmak isterseniz size de Sadeleşerek Özgürleş programımı öneriyorum. Hayatımda önceliklerimi belirlemeden önce sadeliğe gitmek kesinlikle büyük fark yarattı.


Bana iyi gelen rutinleri belirlemek ve uygulamak için de önerim Deniz Alayatile düzenlediğimiz Akıllı Rutinler grubu.


Bunlara ek olarak eğer daha önce okumadıysanız mutlaka bu yazıma da bakmanızı öneriyorum. Bu yazıda çok sevdiğim yazarlardan biri olan Leo Babauta’nın 12 aya 12 meydan okuma önerdiği bir yazısını derlemiştim.


Neye karar verirseniz verin çok büyük adımlar koymayın. Uzun vadede hedefiniz tabii ki büyük olabilir ama Ocak ayı bittiğinde henüz çok ilerlemediyseniz kendinizi de üzmeyin. Hepimizin öğrenmesi gereken iki olgu konfor alanımızın dışına çıkmaya cesaret etmek ve sabırla, istikrarla devam etmek.


Hepinize şimdiden harika bir yıl diliyorum.

859 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page